V košari imate
0 izdelkov iz 0 trgovin.

Skupaj: 0,00

Kategorije

 

Izkaznica ponudnika

Polne vreče zgodb

Splošni pogoji

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Polne vreče zgodb 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Polne vreče zgodb določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja Tikic Zelena centrala, Jurovski Dol 7, 2223 Jurovski Dol. Ti splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Polne vreče zgodb, pravice Kupca ter poslovni odnos med Prodajalcem in Kupcem. Prodajalec in Kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek Polnih vreč zgodb v skladu s temi Splošnimi pogoji.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakonom o elektronskih komunikacijah, Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

KUPEC

Kupec je oseba, ki uporablja Polne vreče zgodb (»Kupec«).

PLAČILNE METODE

  1. Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na naslov za dostavo.
  1. Plačilo po povzetju – Pri plačilu po povzetju kupec plača strošek naročila podjetju, ki paket dostavi (Pošta Slovenije). V primeru plačila po povzetju vam bo pošta zaračunala provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku pošte.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Prodajalca, čeprav so že bili dostavljeni Kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Prodajalec pravico, da od Kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Prodajalec izda račun na trajnem mediju, ki je veljaven dokaz za reklamacijo.

CENE V SPLETNI TRGOVINI

Vse cene so v EUR in ne vključujejo DDV (DDV ni obračunan po 1. točki 94. člena ZDDV-1).  Prodajalec si pridržuje pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod pogoji, navedenimi v Splošnih pogojih. Navedene cene veljajo le za nakupe v Polne vreče zgodb in se lahko razlikujejo od cen v Prodajalčevih razstavno-prodajnih salonih.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo Prodajalec Kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo Kupcu ponudil rešitev, ki bo sprejemljiva za Kupca in Prodajalca.

AKCIJE

Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na [nina@zelenacentrala.eu]. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije Kupec. Prodajalec vrne celotno kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov:


Tikic Zelena centrala, Marija Šauperl s.p.

Jurovski Dol 7

2223 Jurovski Dol

 

DOSTAVA

Stroški poštnine naročenega izdelka so:

100 - 250 g

 2,64 EUR

250 - 500 g

 3,64 EUR

500 - 1000 g

 5,24 EUR

Če je izdelek na zalogi, je dobavni rok največ 10 delovnih dni od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo sprejeto, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje.

Kupljeno blago se vam dostavi do kamionsko dostopnega dvorišča. V primeru, da ob dostavi Kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s Kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika.

VARNOST

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Prodajalec je certificiran trgovec s strani bank in ima z banko sklenjeno pogodbeno razmerje.

Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega sistema in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter Prodajalcu odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

ZASEBNOST

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Polne vreče zgodb, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

REKLAMNA SPOROČILA

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo Kupca, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo Prodajalec brezpogojno upošteval.

REKLAMACIJE

Pritožbe in reklamacije lahko Kupci pošljejo po elektronski pošti na nina@zelenacentrala.eu ali po klasični pošti na naslov:

 

Tikic Zelena centrala, Marija Šauperl s.p.

Jurovski Dol 7

2223 Jurovski Dol

 

 

Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti Kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Prodajalec si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.